Leker no bedre sex homoseksuell

leker no bedre sex homoseksuell

Et av de mest kjente beskyldningene var likevel mot en mektig konge. Harald Hardråde ble i et dikt beskylt for å ha hatt sex med en annen mann, som den passive part i et homoseksuelt forhold.

Det er ingen tegn til noe spesielt kjærlighetsforhold mellom to menn eller to kvinner. De fleste hadde koner ved siden av seksuelle forhold og barn var veldig viktig, men man kan jo tenke seg at noen av de ugifte mennene i vikingtiden egentlig fra homofile, sier Bandlien.

Historien blir med tiden mer komplisert. Homofile forsvinner fra offentligheten og kildematerialet gir ikke den samme oversikten over seksuelle praksiser slik som tidligere. Hatlen forteller at den vestlige seksualiteten endret seg drastisk i denne perioden, men at det handler om en større kulturell forandring som i stor grad kan kobles til kristendommens utvikling. Sodomi, kjent som analsex, oral sex og sex med dyr, hadde også dødsstraff, forteller Hatlen.

Professor i teologi Halvor Moxnes mener det er populært å si at det ble galt å være homofil da bibelen kom, mens sannheten er noe annerledes. Det gamle testamentet avviste det. Det var disse tankene ble overtatt av de første kristne i Det nye testamentet. Synet på kjærlighet og seksualitet mellom samme kjønn endret seg med andre ord ikke med bibelens inntog.

Jødisk kultur forkastet det allerede- en holdning som vokste videre inn i kristendommen. I Det gamle testamentet var barn avgjørende innenfor et tradisjonelt samfunn. Sex med mål om nytelse, lyst og begjær fremfor forplantning ble sett på som negativt. Også synet på mannsrollen kan knyttes til dette- å ha sex med en annen mann kunne bli sett som umandig, sier Moxnes.

Enkelte kilder påstår at homofili i Renessansen, gikk fra å være lovlig over store deler i Europa, til å bli en handling som kunne få døden til følge. Middelalderhistoriker Richard Holt mener det er en overdrivelse. Vi vet veldig lite om homoseksualitet både i middelalderen og renessansen, selv om vi har noen skikkelser som for eksempel Michelangelo — han var veldig seksuelt aktiv, og det har vi kilder på.

Richard peker på en taushetskultur gjennom hele middelalderen. Hans inntrykk er at folk ikke ønsket å vite så mye om andres seksualitet. Det finnes noen kriminalsaker som handler om homoseksualitet, men det er alt for lite til å tegne et bilde av homofile på den tiden.

Homofili ble i Europa forbundet med dødsstraff helt frem til , men homoseksualitet fortsatte å være en straffbar handling. På samme tid blomstret psykiatrien med de såkalte «sjelelegene» journ. Forfatter og aktivist Kim Friele beskriver psykiatrien som en del av det hun forklarer som den homofiendtlige treenighet.

Først er det kirken som oversetter bibelen helt feil. Eldgamle historier om plyndring og voldtekt ble tolket som homofili, og dermed en dødssynd. Deretter var det psykiatrien som forklarte homofili som en sykdom og til slutt kom lovgiverne som straffet homofili helt frem til Det var ikke før tallet at begrepet homoseksualitet kom til Norge -Da knyttet til enkelte handlinger og ikke til personens legning. Først på tallet ble homofili sett på som personer og ikke enkelthandlinger.

Norge var på den tiden preget av bygdesamfunn og hadde ikke utbredte homofile subkulturer som det fantes i andre deler av Europa. Likevel forekom erotiske homofile og lesbiske forhold mer eller mindre i skjul. Tone Hellesund har forsket på de norske peppermøene. Det viste seg etter hvert at mange av disse ugifte middelklassekvinnene var lesbiske. Hellesund mener seksuelle handlinger mellom samme kjønn alltid har vært problematisk. Norge har alltid vært lite urbant og på bygdene på starten av tallet ble begrepet tvetulling og tvetulle brukt på maskuline kvinner og feminine menn.

I de større byene i Europa derimot dannet det seg større homoseksuelle sub-kulturer, sier Hellesund. For over år siden var homoseksualitet så å si akseptert. Når endret dette synet seg? Sex med en mann var noe av det vakreste man kunne ha Keiseren Heliogobal ønsket å bli kvinne Foto: Wikipedia Commons Ikke tabu Fra tiden der grekere og romere spankulerte blant joniske søyler i sine draperte kleder, kommer de første skriftlige beretningene om homoseksualitet.

Keiseren Heliogabal ønsket til og med å skifte kjønn Visste du at Sokrates, Platon, Aristoteles og Aleksander mest sannsynlig hadde seksuelle forhold til hverandre? Wikipedia Commons Sex med yngre student Men det var en vesentlig forskjell på homosex i den greske og den romerske antikken. Voldtok slaver Også fra Norden kan vi spore seksuelt begjær, menn imellom, langt tilbake i tid. De fleste hadde koner ved siden av seksuelle forhold og barn var veldig viktig, men man kan jo tenke seg at noen av de ugifte mennene i vikingtiden egentlig fra homofile, sier Bandlien Kristendommen kommer Historien blir med tiden mer komplisert.

De konkurrerer - og vinner! Vasey noterte seg nemlig at hannene av og til prøver å bryte opp to hunner midt i elskovsakten, for å få en av dem til å pare seg med dem isteden.

I slike situasjoner velger hunnene å holde seg til sin kvinnelige elskerinne i ni av ti tilfeller. Vasey og kollegaene hans klarte ikke å komme opp med en evolusjonær forklaring på denne lystbetonte oppførselen i Det var vanskelig å se hvordan dette kunne hjelpe hunnenes overlevelse og reproduksjon.

For å få bitene til å passe sammen, satte Vasey i gang med å samle inn observasjoner av ville makaker av begge kjønn og i alle aldre. Fra de tidlige dataene har han formulert en teori om hvor de evolusjonære røttene til den kvinnelige homoseksuelle beilingen stammer fra.

Forklaringen begynner med leken mellom unge hannmakaker. Når de leker og boltrer seg i gresset, bestiger en av dem ofte den andre. Hannapen som blir liggende underst gjengjelder i neste runde med å bestige lekekameraten. Det ser ut som de voksne hunnmakakene er i stand til å utnytte denne refleksen hos hannene. De bruker den til å få seksuelt uinteresserte eller trege hanner til å pare seg med dem.

... Eksperimentell er da et godt nok ord. Det vil si noe de opplever seg selv som, og som andre oppfatter at de er. Og det tullet med forskjell på biseksuell og bifil. Men det å være forelsket, betatt, fascinert av en av samme kjønn, kan vel kanskje være en pekepinn om at vedkommende er homofil. Sier ikke at det bør være kriminelt, men galt er det i alle fall.

BØSSE NAKEN GUTTER BILLIG MASSASJE OSLO

Voldtok slaver Også fra Norden kan vi spore seksuelt begjær, menn imellom, langt tilbake i tid. Det ser ut som de voksne hunnmakakene er i stand til å utnytte denne refleksen hos hannene. Må si meg enig med TeveZ. Debatter nye Hadde du hatt sex hva som helst av sex med forrige person??? Foreslå endringer i tekst. Kim Friele av Jarle Vines.

ESKORTEGUTT DEFINISJON HOMOSEKSUELL DATING DANMARK

Leker no bedre sex homoseksuell